Gebruik van Zeezout

Zeezout en water in het lichaam en de cellen.        
Door  Johanny Bosma-Hulman 

Ziektes ontstaan en worden in stand gehouden door een tekort aan water in de cellen. Het lichaam vervuilt door de opslag van afvalstoffen die moeizaam afgevoerd kunnen worden door uitdroging van de cellen. Er is een juiste hoeveelheid water nodig voor de opname van  voedingsstoffen en afvoer van de afvalstoffen in de cellen. Cellen verzuren en hoe basis we ook eten, er is transport van water nodig om de zuren af te voeren. Zelfs bij voldoende water drinken kan er een verstoring in de opname van water in de cellen van zijn. De juiste celstofwisseling functies blijven dan nog verstoord.

Hoe krijgen we dan wel voldoende water in de cellen?
Door de juiste mineralen, van met name het Keltische zeezout, in de lichaamscellen te krijgen.
Dit trekt dan het water in een juiste verhouding de cel in.

Gebruik:
Geconcentreerde zoutwateroplossing.
Vul  een jampotje  voor 1/3e met Keltisch zeezout  (sel gris uit Guerande, Frankrijk),
dan afvullen met 2/3e  water en schudden, laten staan tot het (meeste) zout is opgelost.

Inname:
Na de totale verzadiging van het water met dit zeezout neem je hiervan 1 tot 3 keer 1 theelepel in een glas water per dag (of vers geperst vruchtensap).
Daarnaast drink je 8 glazen water over de dag. Hierdoor wordt er voldoende water in de cellen opgenomen, en vindt de celstofwisseling weer beter plaats.

WIJ ZIJN WATER !
Het belang van de (zee)mineralen.
Mineralen en water zijn de bron van leven.
Een baby/ foetus in de baarmoeder leeft en groeit in zeezout vruchtwater.

Mineralen werken als activators, als sleutels. Iedereen die een tekort heeft aan mineralen mist dus ‘sleutels’ die op bepaalde plekken in je lijf het ‘contact’ in werking zetten. Met alleen vitamines kom je er niet. Je kunt het meest vitaminerijke voedsel tot je nemen en toch ziektes en kwalen krijgen, omdat je een mineralentekort hebt. De vitamines zullen dan voor een deel letterlijk niet hun weg vinden in je systeem. Mineralentekort wordt vaak gezien als de bron van alle ziekte. Kijk naar de kwaliteit van groente en vlees uit de commerciële industrie en de alsmaar verslechterende gezondheid van mensen en je ziet het belang in van mineralen als activators.

Door dagelijks zeemineralen in verdunde vorm te drinken, vul je jouw mineraalhuishouding aan en onderhoud en verbeter je daarmee je gezondheid en vitaliteit.
Mineralen zijn anorganisch en zijn via planten beter opneembaar voor ons lichaam, dus dat blijft eerste keus.

Zeewater bevat maar liefst 92 elementen, waarvan 8 in gasvorm die verdampen als het water opdroogt tot zeezout. Je houdt bij het droge zeezout of Himalayazout dus 84 elementen over.
Wil je echt de volle 92 elementen plus de aërobe (zuurstofrijke) bacteriën in zeewater, dan raad ik je de Ocean Minerals in de vorm van Keltisch zeezout aan.
Het beste Keltich zeezout is te koop als Grijs zeezout, Sel gris uit Guerande (Frankrijk). 

Gebruik hiervoor dus geen zeezout uit de supermarkt want dat is vaak gewoon geraffineerd tafelzout in grotere kristallen. Natuurvoedingswinkels verkopen echt zeezout en vaak ook het Keltisch zeezout.

Het  verdunde in water opgeloste  grijs zeezout, Sel gris uit Guerande (Frankrijk) heeft volgens de producent geen nadelige gevolgen voor de bloeddruk.
Voor meer informatie:
Zie voor de volledige uitleg het boekje van Guido van Mierlo  titel “Water” ondertitel “je bent niet ziek, je hebt dorst”.
Zie www.succesboeken.nl  en daar via zoekfunctie: “zeezout”.

Hier staat o.a. beschreven hoe ziekten tot een einde kunnen komen en kunnen worden voorkomen.
www.keltischzeezout.com     onder: wat is keltisch zeezout