Vitamine B12 en Kristallijn bewustzijnsontwikkeling
Als mensheid hebben we nu het diepste punt van incarnatie in de stof bereikt en is er vanuit de kosmos een omkeringsproces naar het licht gaande. Dit wordt mede ondersteund door de vrijheidsgedachte van het Watermantijdperk. Door deze omkering naar het Licht vinden er op lichamelijk en op DNA-niveau veranderingen tot heelwording plaats. Dit Licht is informatie en werkt als zodanig in ons door.
Er werd in oude Zaratoestrischse culturen gesproken over het ontstaan van de transparante mens. Dit lijkt nu aan het gebeuren te zijn.
Artsen en wetenschappelijke onderzoekers hebben het de laatste jaren over het ontstaan van kristallen in/op de epifyse, de pijnappelklier. Deze kristallen in/op de epifyse stemmen de mens beter af op het Goddelijke en vormen een zogenaamd kristallijn lichtlichaam.
Hier is een verband te leggen tussen het kristallijne lichtlichaam en de transparante menswording.
Overgang vissen- naar waterman-tijdperk
Om deze diepe veranderingsprocessen zowel op lichamelijk, als op DNA- en Ziel niveau te ondersteunen en vorm te geven, wordt door o.a. arts Hans Reijnen het belang van de gecombineerde inname van twee soorten vitamine B12 met foliumzuur aangegeven.
Deze twee actieve B12 soorten zijn Methylcobalamine B12 en Adenosylcobalamine B12 (Dibencozide).
Methylcobalamine B12 draagt vooral bij aan een gezonde celdeling, een normale rode bloedcel formatie, een goed functioneren van het zenuwstelsel, het homocysteïne metabolisme en een optimaal geestelijk functioneren.
Adenosylcobalamine B12 draagt vooral bij aan een normaal energie-leverend metabolisme, een goed functionerend zenuwstelsel, het goed functioneren van het algehele immuunsysteem en aan vermindering van vermoeidheid en uitputting.
Vitamine B12 wordt gemaakt door sommige bacteriën, schimmels en algen.
De mens heeft hulp van buitenaf nodig om aan voldoende B12 te komen, welke uit voeding in de dunne darm wordt omgezet voor opname in het bloed. In de vorm van zuigtabletten komt het direct via het mondslijmvlies in de bloedbaan terecht.
Planten met een hoog gehalte aan componenten die voor de aanmaak van vitamine B12 zorgen zijn Peterselie, Frambozen, Smeerwortel, Zeewier, IJslands mos en de wortelknolletjes van kiemen (m.n. Alfalfa). Ook in eidooier en bakkersgist zit B12. Spirulina remt de B12 opname.
De arts Hans Reijnen raadt de mens aan om tijdelijk in een juiste volgorde een verhoogde dosering van beide soorten B12+Foliumzuur te gebruiken, dit slaat zich dan op in de lever.
Vanuit de lever wordt het gezonden naar cellen en bewustzijnssystemen .
Als mensenziel is het nodig eerst goed te kunnen incarneren in het lichaam op aarde, om ons hierdoor en daarna beter te kunnen verbinden met het Goddelijke om vervolgens ook weer te kunnen excarneren.
Met de juiste inname van B12 en de huidige werking van het omkering proces, ontdoen we ons beter van vele lasten die ons niet meer dienen en verbinden we ons makkelijker met het 5e dimensionale Licht op onze weg nu en naar de toekomst.
Zie voor meer informatie www.menssana.nu over B12
Ook is er een boek van Hans Reijnen over B12
#################################################
Vitamine B12 en gezonde aarde
Vroeger was het vanzelfsprekender om voldoende vitamine B12 via voeding binnen te krijgen.
Een artikel van Floris de Graad in het blad “Leven” van de vegetariërsbond (herfst 2013) vermeld, dat micro-organismen in het darmkanaal van wormen een belangrijke rol spelen bij de vorming van vit.B12. in gezonde grond eten wormen jaarlijks tot de helft van de bovenlaag. Zo’n 60 tot 70 procent van het bodemleven maakt B12 aan.
Was wortelen niet te intensief en schrap ze zeker niet, want door niet te intensief te reinigen krijg je juist B12 vanuit dit bodemleven mee. De macrobiotiek vermeldde dit jaren geleden al.
B12 is in water oplosbaar. Wanneer we1/3 deel gezonde aarde met 2/3 deel water schudden, blijkt het water net zoveel vit B12 te bevatten als koemelk.
Door de achteruitgang van het bodemleven in de nu gangbare land en tuinbouw zien we een algemene verslechtering van de voedingswaarde van groente en fruit. Zo blijkt een biologisch ei 1/3 meer B12 te bevatten dan een scharrelei of “gewoon” ei.
Micro-organismen in een gezonde bodem produceren B12. Kippen lopend op gezonde aarde pikken dus meer B12 mee.
In buitenlandse culturen met veel plantaardige voeding, blijven de micro-organismen die in de bodem groeien en B12 produceren aan de wortelgroenten hangen. Traditionele Aziatische miso en tempeh bevatten mede hierdoor grote hoeveelheden B12, de westers vervaardigde niet.
Met de industrialisatie van de voedselproductie en de overdreven hygiëne in het westen wordt deze natuurlijke bron van vitamine B12 uitgeschakeld.
De landbouw (ook de biologische) zal verder moeten gaan dan het, volgens de wettelijke regels, weglaten van ongewenste en ongebalanceerde producten en gewassen.
Wanneer er weer met een natuur en aarde verbonden bewustzijn en liefde wordt geteeld zal er weer een werkelijk gezond milieu kunnen ontstaan. De biologisch dynamische landbouw en met name ook de Findhorn tuinen tonen aan dat het kan.
Zarathoestra gaf het vele jaren geleden reeds aan, een land- en tuinbouw geheel zonder dierlijke producten, dus ook zonder dierlijke mest geeft een gezonde aarde. Dat is zeker in deze tijd weer een aanrader gezien de vele onnatuurlijke stoffen, die deze uitwerpselen bevatten en verstorend zijn voor gezonde grond.
Magnetron.
Wanneer de biologisch geteelde groenten in de magnetron gedaan worden, gaat al de goede zorg alsnog verloren en ook de vitaminen. Het voedsel wordt daardoor berooft of gedenatureerd van de meest vitale voedingsstoffen die we nodig zijn voor lichaam en ziels-bewustzijn.
##################################################
Aanvullende info over Vitamine B12 anno 2013
Vitamine B12 komt voor in de aarde waar de plant op groeit.
Vitamine B12 zit in feite niet in vlees noch in planten.
Vitamine B12 zit dus niet in vlees
Uit planten kan de mens vitamine B12 halen, net als uit vlees.
Het ligt er alleen aan hoe je ze laat groeien.
Als deze aarde goed bemest is dan komt vitamine B12 gewoon in de plant terecht.
Maar sommige planten hebben van nature een hoog gehalte aan componenten die voor aanmaak van vitamine B12 zorgen; bijvoorbeeld peterselie, frambozen, smeerwortel, zeewier en gist.
Waar komt B12 vandaan?
Vitamine B12 kan alleen worden gemaakt door sommige bacteriën, sommige schimmels, en enkele algen. Mensen, dieren en planten kunnen zelf geen B12 maken.
De B12 die mensen en dieren nodig hebben is altijd direct of indirect afkomstig van micro-organismen.
Het zijn bacteriën die de aanmaak van vitamine B12 in het eigen lichaam bevorderen. Dus het eigen lichaam maakt vitamine B12 aan. Microben in de maag zetten voedingsstoffen om in vitamine B12.
B12 bij dieren.
De meeste dieren hebben B12-producerende bacteriën in hun eigen maag-darmkanaal. Wanneer deze bacteriën zich nog vóór de plek bevinden waar de B12 door de darmwand wordt opgenomen, is de B12 die door deze bacteriën wordt gemaakt direct opneembaar. Bij koeien en andere herkauwers is dat bijvoorbeeld het geval, zij hebben de bacteriën in hun eerste maag, en de B12 die daar wordt geproduceerd wordt verderop in het maag-darmkanaal opgenomen.
Bevinden de bacteriën zich ná de plek waar B12 wordt opgenomen, dan is de opname alleen mogelijk via een omweg: door uitwerpselen op te eten of door op een andere manier met uitwerpselen in contact te komen.
Het opeten van de eigen uitwerpselen wordt onder andere gedaan door konijnen en chimpansees. Veel dieren benutten hun eigen B12 niet en krijgen B12 binnen door andere dieren op te eten.
B12 bij mensen.
Wat mensen betreft: er is tot nu toe niets gevonden dat er op wijst dat er bij mensen in de darmen direct opneembare B12 wordt gevormd. Mensen hebben alleen in het laatste deel van hun darmstelsel, in de dikke darm, B12-producerende bacteriën. Deze zijn goed voor de productie van 5 microgram B12 per dag. Deze B12 kan daar echter niet worden opgenomen, de opname van B12 vindt namelijk plaats in de dunne darm. Mensen hebben dus geen eigen bron van B12, en omdat veganisten geen andere dieren, en ook geen melk(producten) en eieren eten, moeten ze wat betreft hun B12-voorziening iets anders verzinnen.
De mens heeft slechts weinig vitamine B12 nodig. Alle B12 die het lichaam wordt aanmaakt, wordt in de lever en nieren opgeslagen. Wanneer het lichaam een vitamine B12 tekort heeft, dan wordt het aangevuld met het opgeslagen B12.
Planten met een hoog gehalte voor aanmaak van B12 zijn o.a:
peterselie, frambozen, gist, smeerwortel en zeewier, waaronder ijslands mos..
Peterselie
In peterselie zitten veel vitaminen, waaronder vit. A, veel C, en componenten die de aanmaak van B12 in het lichaam bevorderen, voor de aanmaak van rode bloedlichaampjes, maar ook veel ijzer en kalk.
Werd van oudsher gebruikt als medicijn en pas later is men het gaan eten als kruid.
Kauw bij een knoflookgeur op een rauw peterselieblad om een frisse adem te krijgen (is echter niet van heel lange duur).
Frambozen
Vitamine B12 zit in frambozen. Er wordt vermeld dat 100 gram frambozen genoeg is voor 30% van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid aan B12.
Kiemen.
De enige “plantaardige” bronnen van vitamine B12 zijn de wortelknolletjes aan de wortels van planten die in symbiose leven met Rhizobium-bacteriën (bijvoorbeeld de vlinderbloemigen: o.a. alfalfa, pinda, lupine, robinia, klaver, brem, tuinboon, sojaboon, erwt, wikke enz).
In de knolletjes zit zoveel B12 dat een hoeveelheid van enkele grammen per dag van deze korreltjes waarschijnlijk genoeg is om je vitamine B12-voorraad op peil te houden. Alleen de wortelknolletjes zouden B12 kunnen bevatten. Niet onderzocht is echter of deze opneembaar is.
Zeewier
Vitamine B12 kan ook worden verkregen uit zeewier, zoals kelp, arame, kombu, nori, wakame.
IJslands mos
bevat o.a. vitamine B12 en ijzer en vormt rode en witte bloedcellen.
En bevat veel slijmstoffen tot wel 70%.
Gistextrakt.
Verse gist heeft vele microben in zich die goed zijn voor het lichaam. Vitamine B12 wordt aangemaakt door verse bakkersgist van de bakker. Vanuit Mazdaznan voedingskunde wordt aanbevolen geen gegiste producten te eten vanwege de verzurende werking.
Vit. E en B12.
Ook is er onderzoek gedaan naar vitamine E in combinatie met B12. Vitamine E inname lijkt de opname van B12 te vergemakkelijken. In cranberry’s zit veel vitamine E.
B12 pillen en injecties
Tegenwoordig wordt gewerkt met speciaal geselecteerde B12-producerende bacteriën, die fabrieksmatig in grote ketels worden gekweekt. Bij dit productieproces gebeurt ongeveer hetzelfde als in een koeienmaag, maar een verschil is wel dat er nogal wat chemie bij komt kijken om de B12 zuiver te krijgen. Wat de huidige processen van elkaar onderscheidt dat zijn de gebruikte bacteriën en de gebruikte voedingsbodems. Sommige voedingsbodems zijn geheel veganistisch, terwijl aan andere (onder andere) een melkbestanddeel (lactose) toegevoegd wordt.
De B12-injecties van Byk (de enige die in Nederland gebruikt worden) zijn volgens het bedrijf dat ze levert (Byk Nederland) helemaal veganistisch; dit geldt ook voor de pillen van het merk Solgar.
B12 voorraad en afbraak ervan.
Door veganistisch te eten vindt er geen aanvulling plaats en raakt de voorraad vroeg of laat uitgeput. Roken, alcohol en bepaalde medicijnen versnellen het uitputtingsproces. Hormoonpillen zoals de anti-conceptiepil en antibiotica verstoren de balans van bacteriën in maag en darmkanaal. Hierdoor krijgen vrouwen niet alleen allerlei opvliegers maar kunnen ook lichaamsfuncties verminderen, zoals de aanmaak van B12.
Spirulina gaat de werking van B12 tegen doordat het t.a.v. B12 “schadelijke analogen” bevat.
Van Chlorella is het nog onduidelijk??
B12 bevat als enige vitamine een mineraal element: kobalt
De werkzame vormen van B12 worden cobalaminen genoemd. Het lichaam is in staat de verschillende cobalaminen in elkaar om te zetten. Ze hebben de volgende namen: hydroxycobalamine, cyanocobalamine, adenosylcobalamine (ook wel: dibencozide) en methylcobalamine.
B12-pillen bevatten bijna altijd alleen cyanocobalamine.
Bronnen: http://mens-en-gezondheid.infonu.nl
http://www.michelpost.nl/ B12
www.menssana.nu Dr. Hans Reijnen